Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wat is de achtergrond van Metrisquare?

Metrisquare BV is uitgever van digitale psychologische tests en biedt systemen aan om tests digitaal af te nemen en (papieren tests) digitaal te scoren.

In 2008 ontwikkelden wij onze eerste digitale oplossing voor psychologische tests: het DigiDiag testsysteem (voorheen: DiagnoseIS). Wetenschappers en clinici van diverse universiteiten werden lid van onze community en ontwikkelden neuropsychologische tests voor digitale afname met een tablet.

Deze Metrisquare community is nog steeds actief en vormt een bron van inspiratie voor onze innovatieve nieuwe ontwikkelingen. Leden doen nog regelmatig testonderzoek met onze systemen. We nodigen studenten en onderzoekers uit om lid te worden van onze community, en we nodigen clinici uit om gebruik te maken van onze evidence based systemen in de klinische praktijk.

Wat biedt Metrisquare aan?
  • DigiDiag testsysteem voor digitale afname van neuropsychologische taken
  • Roermond Score Programma voor digitale scoring van papieren tests
  • Digitalisering van bestaande psychologische tests
  • Ondersteuning en advies bij het ontwikkelen van neuropsychologische testbatterijen
  • Een wetenschappelijke community als achterban die regelmatig onderzoek doet met onze systemen.
  • Op maat gemaakte systemen om (psychologische) vragenlijsten af te nemen bij respondenten, ook bieden we dit aan voor reselling.
  • Testontwikkelmodule (met ondersteuning) waar je zelf een cognitive test in kan ontwikkelen.
  • Studenten kunnen onze systemen gebruiken voor validatie- en valorisatieonderzoek.

Wil je met ons verder verkennen waarbij we jou het best kunnen ondersteunen?
Neem dan contact op via contact@metrisquare.com

Waar vind ik een testoverzicht?
  • Dit is een testoverzicht van alle neuropsychologische taken die digitaal afgenomen kunnen worden met DigiDiag.
  • Via deze link vind je alle paper-and-pencil tests die digitaal gescoord kunnen worden met RSP.
Waar kan ik de Emotie Herkenningstest ontvangen?

Wil je graag gebruik maken van de Emotie Herkenningstest? Meld je dan aan via het contactformulier op: www.digidiag.nl/get-ert

Hebben jullie ook online tests?

Ja. We bieden online tests voor het afnemen van vragenlijsten maar ook voor prestatietaken. Het verschil met een tablet is echter wel dat de testomgeving bij online tests vaak heterogener is. De cliënt kan de test immers op diverse locaties afnemen.

Ons platform wordt gebruikt voor online tests voor het meten van competenties en interesse voor studiekeuze, het meten van het effect van hersenschudding bij professionele sporters, maar ook voor vragenlijsten en formulieren, bijvoorbeeld voor cliënttevredenheidszonderzoeken of voor cliënten met afasie.

Door de maatregelen wegens Covid-19 hebben we vragen ontvangen over cognitief assessment op afstand.

Technisch gezien is het mogelijk om deze tests op afstand uit te voeren, maar afhankelijk van de toepassing moet bekeken worden of de normen en validiteit gegarandeerd zijn. We kunnen ons voorstellen dat het in sommige situaties wenselijk zou zijn om de mogelijkheid te hebben om op afstand te beoordelen, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een screening.

Momenteel hebben we enkele screeningsinstrumenten en doen neuropsychologen van verschillende universiteiten in Nederland onderzoek naar normen voor deze tests.

Alle neuropsychologische tests die mogelijk geschikt zouden zijn voor screening op afstand, worden altijd begeleid afgenomen door een proefleider via een proefleiderscherm.

Heb je interesse om bij te dragen aan ontwikkelingen voor psychologische diagnostiek op afstand / online diagnostiek? Neem dan contact met ons op via contact@metrisquare.com

Kan ik onderzoek doen met jullie systemen?

Ja dat kan. Je kan bijvoorbeeld een bestaande test gebruiken uit DigiDiag voor validatie- of valorisatieonderzoek.

Werk je bij een instelling of loop je daar stage? Je kan ook data anoniem exporteren naar Excel en het gebruiken voor onderzoek.

Het is ook mogelijk om zelf een (neuro-)psychologische test te ontwikkelen met onze testontwikkelmodule. We bieden ondersteuning aan promovendi, maar ook aan masterstudenten en bachelorstudenten.

 

Community

Ik wil graag meerdere tests gebruiken maar mijn verzoek om gebruik te maken van de test wordt niet beantwoord, wat nu?

Het online Metrisquare platform is zo ingericht dat gebruikers onderling tests kunnen delen. In praktijk logt iedere gebruiker niet even frequent in. Mocht je daarom graag gebruik maken van een test maar nog geen reactie hebben gekregen, neem dan contact op met ons team via contact@metrisquare.com

Ondersteuning Metrisquare.net

Ben je lid van de community, maak je gebruik van Metrisquare.net en heb je ondersteuning nodig? Neem dan contact op via contact@metrisquare.com

Wie zijn gebruikers van jullie platform?

We werken al jaren samen met diverse clinici. Er zijn meer dan duizend leden van het Metrisquare netwerk. Als je lid wordt van de community kun je de tests gebruiken en ontvang je bovendien updates met nieuws uit en over de community.

Data en privacy

Hoe gaan jullie om met privacygegevens en de AVG?

Metrisquare BV conformeert zich aan de NEN 7510 en ISO27001 normen. Meer informatie over de gegevensverwerking en de privacy omtrent testen vind je hier

Hoe worden de gegevens beveiligd?

Wij conformeren ons aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen voor beveiliging van gegevens. Dat wil zeggen dat we er continu mee bezig zijn ervoor te zorgen dat beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de data op hoog niveau zijn. Het gaat er dus niet alleen om dat de gegevens juist zijn, maar ook dat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt. Alle data worden in Europa bewaard in een beveiligd datacenter. In onze algemene voorwaarden is een standaard verwerkersovereenkomst opgenomen in het kader van de AVG/GDPR, maar in bijna alle gevallen is er ook een aanvullende verwerkersovereenkomst opgesteld met jullie instelling.

Digitaal scoren

Waar kan ik meer informatie vinden over digitaal scoren?

Op de website van rsp-score.nl vind je uitgebreide informatie over het Roermond Score Programma.

Digitaal testen

Waar kan ik meer informatie vinden over digitaal testen?

Op digidiag.nl vind je meer informatie over digitaal testen met neuropsychologische tests.

Is er een klinische omgeving waarin ik de ERT kan afnemen?

De ERT wordt van oorsprong aangeboden in het online community platform. Door de populariteit van de test wordt dit veelal in de klinische praktijk gebruikt. Hiervoor is de omgeving niet geoptimaliseerd. Wij bieden hiervoor een eigen klinische omgeving via DigiDiagweb. Wil je de test graag hierin afnemen? Neem dan contact op via contact@metrisquare.com

Heb ik voor digitaal testen met Metrisqure een tablet nodig?

Dat is afhankelijk van de test. Onze community neemt al jaren neuropsychologische taken af in combinatie met een tablet met stylus. Zij hebben klassieke papieren tests gedigitaliseerd, maar ook nieuwe moderne tests ontwikkeld. Om deze tests digitaal af te nemen is er gekozen om gebruik te maken van een tablet met stylus. De software werkt ook zonder tablet op een computer maar de tests zijn hier vaak niet oorspronkelijk voor ontwikkeld. Je zou er dus onderzoek mee kunnen doen, maar voor klinisch gebruik raden we je aan om het DigiDiag testsysteem aan te schaffen, daar hoort altijd een tablet bij.

Eén van de testbatterijen die we aanbieden die werkt via een webbrowser op een IPad Pro is de Metrisquare Cognitive Testbattery for Concussion.

Metrisquare biedt wel de mogelijkheid om (cognitieve) tests online af te nemen . Hier wordt echter nog onderzoek naar gedaan. Als je graag mee wil werken aan de normering van dergelijke tests en screeningsinstrumenten kun je ons een mailtje sturen via contact@metrisquare.com.

Ik gebruik de ERT en heb ondersteuning nodig, wat nu?

Maak je gratis gebruik van de Emotion Recognition Task en heb je ondersteuning nodig? Neem dan contact op via contact@metrisquare.com. Wij zullen dan je verzoek bekijken en waar mogelijk support bieden.

Ik gebruik DigiDiag en heb ondersteuning nodig, wat nu?

Voor vragen of opmerkingen over testen met het DigiDiag testsysteem kun je contact opnemen via: contact@metrisquare.com