Op zoek naar een ROM oplossing?
ROM en effectrapportages in RSP & DigiDiag
Zelf vragenlijsten inbouwen met excelsjablonen.
Reliable Change Index (RCI) voor het meten van significante verschillen
Visueel dashboard en rapportage
Meerdere metingen, van alle gangbare tests
Verwerken voor statistische doeleinden
ROM metingen in RSP en DigiDiag
ROM staat voor Routine Outcome Monitoring, wat inhoudt dat de resultaten van een zorgtraject regelmatig worden gemeten. Deze metingen kunnen inzicht bieden in zowel de individuele voortgang van een cliënt als de effectiviteit van de behandeling. Naast individuele rapporten per afname, biedt Metrisquare de mogelijkheid om een rapport te maken voor meerdere meetmomenten. Dit maakt onze oplossingen uniform en compleet.
De gegevens kunnen worden weergegeven in verschillende soorten grafieken op een dashboard, waar voor- en nametingen zichtbaar zijn per cliënt. Wekelijkse metingen kunnen worden uitgevoerd om het effect van interventies bij te houden, wat waardevol kan zijn voor de behandeling en kan leiden tot aanpassingen van het behandelplan indien nodig.
Neem contact op voor meer informatie over de modules ROM dasboard en Effectrapportages.


Bekijk hier het voorbeeld effectrapport
Modules ROM-dashboard en effectrapportages
De vragenlijsten die doorgaans gebruikt worden voor Routine Outcome Monitoring (ROM) zijn beschikbaar in RSP en DigiDiag. Met de module effectrapportages kun je alle gangbare psychologische tests met meerdere meetmomenten rapporteren. Bovendien kun je zulke rapporten ook maken voor de resultaten van andere tests, zoals neuropsychologische tests. Dankzij een ROM-meting kan de verandering in klachten van een cliënt worden gemeten en geëvalueerd. Door gebruik te maken van de Reliable Change Index (RCI) bij een ROM meting kan worden bepaald of de veranderingen significant zijn. Bovendien kun je gegevens exporteren als excel- of csv-bestand voor statistische doeleinden. Met de module ROM-dashboard worden de resultaten van meerdere meetmomenten visueel inzichtelijk maken met behulp van verschillende soorten grafieken.
Eigen vragenlijsten toevoegen?
Dankzij het inbouwen via Excel is geen kennis van programmeren nodig. Bouw zelf vragenlijsten voor bijvoorbeeld kwaliteits- en tevredenheidsonderzoek, en maak gebruik van routing en de verschillende antwoordopties zoals schuifbalken voor analoge schalen, open vragen, sorteren op volgorde, en meer. Het is ook mogelijk om jouw vragenlijsten door Metrisquare te laten inbouwen. Bovendien kun je aangeven welke variabelen in de output moeten verschijnen.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de oude en vernieuwde module effectrapportage?
Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe module één overzicht toont van alle afgenomen testen, in plaats van aparte effectrapporten per test. Hierdoor is het makkelijker om patronen te herkennen.
Daarnaast worden de resultaten nu in tabelvorm getoond, in tegenstelling tot de grafiekvorm van de oude module.
Bovendien heette de module voorheen effectmonitoring.
Wat is de rol van de Reliable Change Index in de vernieuwde module?
De Reliable Change Index berekent of de verschillen tussen meetmomenten significant zijn. Dit helpt gebruikers om te beoordelen of de verschillen van betekenis zijn, rekening houdend met testbetrouwbaarheid en normale variatie. Bovendien verhoogt het de nauwkeurigheid en objectiviteit van de beoordeling.
Extra voordelen van Metrisquare
Testaanbod
Metrisquare biedt alle gangbare tests aan voor alle domeinen; van eenvoudige klachtenlijsten tot en met intelligentietests, persoonlijkheid en neuropsychologische tests. Het is daarmee een complete oplossing én de tests zijn allemaal op een uniforme manier ontwikkeld, zodat het invoeren van scores en de rapportage steeds op dezelfde manier gebeurt.
Elk kwartaal breiden we het testaanbod uit. Dat doen we op basis van tips van gebruikers, maar ook op basis van nieuwe tests die de uitgevers ons aanbieden. Je kunt wensen voor nieuwe tests dus altijd bij ons doorgeven. Je kunt ook altijd eerdere versies van tests bekijken.
Veiligheid
Tegenwoordig is het gebruikelijk dat veel programma’s via internet werken. Vaak hebben mensen dan zorgen over de veiligheid. Het is belangrijk om te weten dat er normen zijn die bepalen hoe je veilig met de gegevens om kunt gaan. Het gaat dan niet alleen om de vertrouwlijkheid, maar ook over integriteit en beschikbaarheid. Wij houden ons aantoonbaar aan die normen en zijn gecertificeerd voor de ISO 27001 en NEN 7510 normen.
Support
Dankzij de kennis en ervaring van zowel onze psychologen als software engineers kun je bij ons terecht voor inhoudelijke vragen over de tests, maar ook voor technische vragen. Dat noem je Software als Service: een complete dienst.
Je mag ons vragen stellen, door te bellen of mailen, of contact op te nemen via onze professionele servicedesk waar meerdere collega’s dagelijks in kijken en antwoord geven op vragen.