DigiDiag 

Tijdens een neuropsychologisch onderzoek worden verschillende cognitieve functies gemeten. Inspannend voor een cliënt, maar ook van een testleider wordt veel gevraagd. Het testmateriaal moet op de juiste manier worden aangeboden, antwoorden moeten worden vastgelegd, er moet worden geobserveerd en de tijd moet nauwkeurig worden geregistreerd. Na afloop van het onderzoek moeten de tests gescoord worden en verder worden uitgewerkt.

Het DigiDiag testsysteem is een softwareprogramma dat neuropsychologische tests digitaal aanbied. Stimuli worden automatisch aangeboden, responsen worden automatisch geregistreerd en na afloop wordt er direct een rapportage genereerd. 

 

On Premises

DigiDiag is een on premises softwareprogramma dat werkt in combinatie met een tablet met stylus. De software werkt op iedere Windows computer, laptop of tablet.

Het programma wordt geïnstalleerd op een computer van de instelling. Het tablet wordt via een HDMI-kabel aangesloten als tweede scherm van deze computer.

De twee schermen
De software biedt twee schermen. Wanneer je de software hebt gestart zal het scherm van de proefleider (ook wel proefleiderscherm genoemd) automatisch worden weergegeven op de monitor van de computer. Wanneer je het tablet hebt aangesloten als tweede scherm, zie je hier het scherm waarop de tests zullen worden aangeboden (ook wel: proefpersoonscherm genoemd).

Hardware – tablet
Metrisquare biedt bij de aanschaf van DigiDiag verschillende formaten tablets aan. Op deze pagina over onze handware vind je meer informatie.

Inloggen
Om in te loggen in de DigiDiag software is er een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, zodat je gegevens en die van de cliënt beschermd zijn. De software maakt verbinding met onze server om de toegang te controleren. Meer over privacy en veiligheid kun je hier vinden.

Responsen
De cliënt werkt bij de meeste tests met een stylus. Deze responsen worden direct opgeslagen en geanalyseerd door het systeem.

Rapportage
Direct na het afnemen van een test kun je het rapport bekijken. Scores zijn hier automatisch vergeleken met de normen. De rapporten zijn inclusief tekeningen, grafieken en tabellen. Het rapport kan als PDF worden opgeslagen voor klinisch gebruik, of als .csv bestand voor verdere verwerking in SPSS, Excel of Matlab.

Data-opslag en privacy
De tests die aan je DigiDiag account gekoppeld zijn worden bij het inloggen van de server gedownload en staan dus op je eigen computer. Ook ruwe data worden steeds op de eigen computer of het lokale netwerk bewaard. Onze algemene voorwaarden bevatten een standaard verwerkersovereenkomst. In sommige gevallen heeft een instelling ook een eigen verwerkersovereenkomst, deze wordt dan uiteraard ook getekend. Verder werken wij conform de ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging, en uiteraard de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Gebruikersgroep & Community

Metrisquare heeft een wereldwijde community die mede sturing geeft aan verdere ontwikkelingen van (neuro)psychologische tests. Nieuwe tests worden ontwikkeld, mede door wetenschappelijk onderzoek, en gebruikt voor valorisatie en validatie. Een overzicht van onderzoeken vind je hier. Naast ondersteuning voor het wetenschappelijke veld, biedt Metrisquare het DigiDiag testsysteem aan. Dit testsysteem bevat tests die geschikt zijn om te gebruiken in de klinische praktijk.