Technische specificaties DigiDiag

DigiDiag Neuro

DigiDiag Neuro is een on premises softwareprogramma dat werkt in combinatie met een tablet met stylus. De software werkt op iedere Windows computer, laptop of tablet. Het programma wordt geïnstalleerd op een computer van de instelling. Het tablet wordt via een HDMI-kabel aangesloten als tweede scherm van deze computer.

Twee schermen
De software biedt twee schermen. Wanneer je de software hebt gestart zal het scherm van de proefleider automatisch worden weergegeven op de monitor van de computer. Wanneer je het tablet hebt aangesloten als tweede scherm, zie je hier het scherm waarop de tests zullen worden aangeboden. De proefleider bedient de test via zijn proefleiderscherm en ziet hier tevens directe metingen en resultaten. Op deze manier is er meer ruimte voor het observeren van de cliënt.

Hardware – tablet
Hoewel de software op elke laptop, PC of tablet uitgevoerd kunnen worden, bevelen we de Wacom tablets aan. Aan de hand van deze tablets zijn ook wetenschappelijke onderzoeken gedaan voor neuropsychologische diagnostiek. Metrisquare biedt bij de aanschaf van DigiDiag verschillende formaten tablets aan. Vaste opstelling als tweede scherm aan computer:

  • 16 inch pen tablet
  • 22 inch pen tablet
  • 24 inch pen tablet
  • 27 inch pen tablet

Mobiele toepassing:

  • 13 inch pen and touch, stand-alone systeem met 1 scherm
  • 13 inch pen tablet als tweede scherm
  • 16 inch tablet als tweede scherm

Het tablet is nauwkeurig gekalibreerd. Hierdoor worden ook klassieke tests op exact hetzelfde formaat weergegeven als het origineel. Wanneer het origineel bijvoorbeeld als verticaal A4 aangeboden wordt, zal de digitale variant ook als verticaal A4 op het tablet worden weergegeven. Voor de proefpersoon is er vrijwel geen verschil met de paper-and-pencil variant, wat ook gebleken is uit diverse onderzoeken in samenwerking Universiteit Maastricht

Gebruik
Om in te loggen in de DigiDiag software is er een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, zodat je gegevens en die van de cliënt beschermd zijn. De software maakt verbinding met onze server om de toegang te controleren.

De cliënt werkt bij de meeste tests met een stylus. Deze responsen worden direct opgeslagen en geanalyseerd door het systeem. Direct na het afnemen van een test kun je het rapport bekijken. Scores zijn hier automatisch vergeleken met de normen. De rapporten zijn inclusief tekeningen, grafieken en tabellen. Het rapport kan als PDF worden opgeslagen voor klinisch gebruik, of als .csv bestand voor verdere verwerking in SPSS, Excel of Matlab.

De tests die aan je DigiDiag account gekoppeld zijn worden bij het inloggen van de server gedownload en staan dus op je eigen computer. Ook ruwe data worden steeds op de eigen computer of het lokale netwerk bewaard. Onze algemene voorwaarden bevatten een standaard verwerkersovereenkomst. In sommige gevallen heeft een instelling ook een eigen verwerkersovereenkomst, deze wordt dan uiteraard ook getekend. Verder werken wij conform de ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging, en uiteraard de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Gebruikersgroep & Community
Metrisquare heeft een wereldwijde community die mede sturing geeft aan verdere ontwikkelingen van (neuro)psychologische tests. Nieuwe tests worden ontwikkeld, mede door wetenschappelijk onderzoek, en gebruikt voor valorisatie en validatie. Een overzicht van onderzoeken vind je hier. Naast ondersteuning voor het wetenschappelijke veld, biedt Metrisquare het DigiDiag testsysteem aan. Dit testsysteem bevat tests die geschikt zijn om te gebruiken in de klinische praktijk.

De organisatie

Bär Software BV en Metrisquare BV zijn zustervennootschappen, die beide worden bestuurd door Ben Vaessen Holding B.V. Deze rechtspersonen zijn Besloten Vennootschappen, de meest voorkomende vormen van naamloze vennootschappen in Nederland.

Metrisquare BV heeft software engineers, psychologen en consultants voor marketing en verkoop in dienst en levert de technische infrastructuur voor digitale beoordeling, analyse en rapportage van psychologische tests: het Metrisquare platform. Naast het platform levert Metrisquare BV ook de human resources voor onderzoek en ontwikkeling en voor het onderhoud van producten die gebruik maken van het Metrisquare platform. Bär Software BV is de eigenaar van het Roermond Score Programma, opgericht in 1988, en omvat de analyse van 283 psychologische tests.

Voor meer informatie of vragen kunt je contact opnemen met directeur Ben Vaessen via bvaessen@metrisquare.com of +31 85 130 67 62