FAQ

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen

Waar gaat je vraag over?

w

Algemeen

Ik heb een algemene vraag over Metrisquare en haar producten en diensten.

Onze producten

Ik heb een inhoudelijke vraag over de producten.

Techniek en installatie

Ik heb een technische vraag of een vraag over het installeren van de producten.

~

Veiligheid

Ik heb een vraag over de veiligheid van de data of mijn persoonlijke gegevens.

Algemeen

Werken jullie samen met uitgevers?

Ja, we hebben samenwerkingen met verschillende testuitgevers zoals Pearson, BSL, Datec, ASEBA en Praktikon. Met Hogrefe sluiten we naar verwachting in juni 2023 een overeenkomst af.

Kan ik persoonlijk advies krijgen over jullie producten?

Zeker! We kunnen een vrijblijvende demo in plannen. We vertellen je dan meer over onze oplossingen, en kijken samen of het interessant is voor jullie. Dit kan online plaatsvinden en duurt doorgaans 50 minuten. Ga naar de contactpagina om een demo aan te vragen.

Waar kan ik een offerte aanvragen?

Stuur een mail naar contact@metrisquare.com.

Voor het opstellen van een offerte hebben we de volgende informatie nodig:

  • Aantal gebruikers
  • een ruwe schatting van de aantal testafnames per jaar
  • Gewenste modules: ANDI-normen, Online vragenlijsten afnemen, Effectmonitoring, Statistiek, SSO-koppeling en/of overig maatwerk.
Hoelang duurt het voordat ik kan beginnen na mijn aankoop?

We streven ernaar om onze producten binnen 30 dagen na ontvangst van ondertekening te leveren.

Hoe gebruikersvriendelijk zijn jullie oplossingen voor de behandelaar?

Onze oplossingen zijn gebaseerd op 15 jaar cocreatie. Vaak is het zo dat iemand onze producten gebruikt, elders gaat werken, en onze producten dan mist. Dit komt doordat onze producten niet alleen compleet en uniform werken voor meer dan 290 tests, maar ook doordat het gebruik exact aansluit bij de behoeften van de gebruiker.

Techniek en installatie

Kan de systeembeheerder toegang krijgen tot de gebruikersaccounts, aantal afgenomen tests, en meer?

Als jouw organisatie gebruik maakt van een Single Sign-On koppeling ligt het beheer van de gebruikersaccounts bij de organisatie zelf. De rest wordt beheerd door Metrisquare. Maakt jouw organisatie geen gebruik van een SSO-koppeling dan ligt het gebruikersbeheer ook bij Metrisquare.

Kan ik een EPD koppelen?

Samen met de instelling moet bepaald worden welk type koppeling er gemaakt wordt. Je kunt cliëntgegevens uit het Elektrisch Patiënten Dossier (EPD) ophalen maar ook data doorsturen naar het EPD. De kosten en mogelijkheden voor zo’n koppeling zijn afhankelijk van het gebruikte EPD.

Neem voor verdere vragen hierover contact met ons op via  contact@metrisquare.com.

Kan ik jullie programma koppelen via Single Sign-on (SSO)?

Ja, het is mogelijk om RSP te koppelen via een SSO-koppeling (Azure, ADFS en SAML).

Kan alle historische data geconverteerd worden?

Ja alle historische data kan geconverteerd worden. Hier zitten geen beperking.

Kan de data uit de oplossing worden ontsloten voor bijvoorbeeld een datawarehouse of BI-oplossing?

Ons platform is juist vanuit zulke toepassingen ontstaan: Oplossingen van Metrisquare worden nu met name klinisch ingezet, maar we hebben een innovatieve community van wetenschappers van diverse universiteiten die onze systemen gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek.

Veiligheid

Hoe worden de gegevens beveiligd?

Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en conformeren ons aan deze normen voor beveiliging van gegevens. Dat wil zeggen dat we er continu mee bezig zijn ervoor te zorgen dat beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de data gewaarborgd blijft. Het gaat er dus niet alleen om dat de gegevens juist zijn, maar ook dat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt.

Alle data worden in Nederland bewaard in een beveiligd datacenter dat gecertificeerd is voor eerder genoemde normen.

In onze algemene voorwaarden is een standaard verwerkersovereenkomst opgenomen in het kader van de AVG/GDPR, maar in bijna alle gevallen is er ook een aanvullende verwerkersovereenkomst opgesteld met de organisatie.

Waar wordt de data opgeslagen?

Alle data worden opgeslagen in Nederlands, gecertificeerd datacenter (ISO 27001 / NEN 7510).

Metrisquare gebruikt de data alleen voor het beoogde doel, namelijk het scoren en rapporteren van psychologische tests. De data blijven eigendom van de klant en worden conform AVG verwijderd op verzoek, of na de gekozen bewaartermijn.

Wat doet Metrisquare met mijn data?

Metrisquare gebruikt de data alleen voor het beoogde doel, namelijk het scoren en rapporteren van psychologische tests. De data blijven eigendom van de klant en worden conform AVG verwijderd op verzoek, of na de gekozen bewaartermijn.

Kun je gegevens zien van andere (collega) psychologen?

Standaard is RSP zo ingesteld dat je enkel de gegevens ziet die je zelf ingevoerd hebt, dus niet van andere psychologen. We kunnen dit voor een instelling naar gelang het beleid aanpassen, zodanig dat je wel de gegevens van collega’s kunt raadplegen. In dat geval zie je een waarschuwing en wordt de toegang bijgehouden in een logboek.

In hoeverre voldoen jullie aan de Medical Device Regelgeving (MDR)?

We hebben in 2022 onder begeleiding van het bedrijf Ateron een scan uitgevoerd, evenals de classificatie bepaald. Onze oplossingen vallen in de laagste categorie: klasse 1. We zijn desondanks bezig al onze processen volledig af te stemmen op de ISO13485: kwaliteitsmanagement voor Medical Devices. Er is veel overlap met de systemen voor ISO27001, waarvoor we reeds gecertificeerd zijn.

Onze producten

Ik ben al klant en heb een vraag over RSP of DigiDiag

Staat je vraag niet op tussen de veelgestelde vragen? Ga dan naar de servicedesk en stuur je vraag of opmerking op. Het systeem koppelt dan een issuenummer aan deze melding, zo kun je dan zelf de status en voortgang bekijken.

Metrisquare werkt met contactpersonen. Vraag binnen jouw instelling wie deze contactpersonene zijn. Zij kunnen een account aanmaken in onze servicedesk om vervolgens een melding in te dienen.

Werkt het systeem niet of kun je een test niet scoren? Dan kun je uiteraard zelf contact met ons opnemen door een account aan te maken in de servicedesk of een mailtje te sturen naar contact@metrisquare.nl.

Welke normen worden er gebruik?

Metrisquare maakt uitsluitend gebruik van de oorspronkelijke normen zoals gepubliceerd door uitgevers/auteurs en normen zoals gepubliceerd in gerenommeerde vakliteratuur. Onze producten bevatten dus geen eigen normen en we gebruiken de gegevens van je instelling ook nooit voor het opbouwen van nieuwe normen, tenzij ons dat uitdrukkelijk gevraagd wordt.

Bovendien is RSP gekoppeld aan ANDI, een platform van de Universiteit van Amsterdam en de neuropsychologische onderzoeksgemeenschap in Nederland en België. Hierdoor kun je testscores binnen RSP direct vergelijken met een grote database met normgegevens, gebaseerd op duizenden afnames van gezonde proefpersonen. Met één knopdruk kun je ook multivariate vergelijkingen uitvoeren, wat voordelig is voor de diagnostische taak, waarbij meerdere cognitieve of gedragseigenschappen in samenhang moeten worden geëvalueerd voor het stellen van een diagnose.

Kan in met jullie systemen ook ROM metingen doen?

Ja dat is mogelijk met zowel DigiDiag als RSP. Je kunt hierbij kiezen uit de module ROM dashboard en de module Effectrapportage. 

Klik hier voor meer informatie.

Ik wil gebruik maken van de gratis Emotion Recognition Task.

Vraag de Emotion Recognition Task (ERT) aan via het contactformulier op:  www.digidiag.nl/get-ert

Ik wil een test afnemen of scoren die niet in het testoverzicht staat of nieuwe normen gebruiken.

Dit kan aangevraagd worden in de servicedesk. Ons team gaat dan onderzoeken of we dit kunnen toevoegen. Dat doen we op basis van prioriteit en is afhankelijk van:

  • Het aantal aanvragers
  • Hoe gangbaar dit is
  • Complexiteit voor de implementatie in de software.

Tegen een meerprijs kan jouw aanvraag eerder ingebouwd worden.

De nieuwe test/normen worden vervolgens vrijgegeven bij de kwartaalupdates. Wil je op de hoogte blijven hiervan? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Kan ik een andere of oude versie van een test ook gebruiken?

Ja, bij een update van een test verhogen wij het versienummer. Het versienummer zie je achter elke test staan en heeft de indeling ‘x.yy’, bijvoorbeeld 2.01. Bij een kleine uitbreiding of correctie verhogen we het cijfers achter de punt. Bij een grote wijziging, bijvoorbeeld bij een complete revisie van een test, verhogen we het cijfer vóór de punt. Om een oudere versie op te zoeken kun je op het versienummer dubbelklikken. Je ziet dan alle andere beschikbare versies en kunt ze selecteren om een test ermee te scoren.

Kan ik zelf vragenlijsten toevoegen en maken?

Ja, dat werkt op basis van Excelsjablonen. Hier is dus geen kennis van programmeren voor nodig.

Bovendien zijn er mogelijkheden voor conditionele weergave (Routing) en alle vraagtypes, of het nu open, multiple choice, of analoge schalen zijn. 

Hoe ontvangt de cliënt de vragenlijst?

In een cliëntportaal, met anonieme logincode. Die logincode zit in een link, die gemaild kan worden, of waar je een foto van kunt maken (QR code). We kunnen ook links maken met bestaande cliëntportalen van derden.

 

Wat als het rapport niet verschijnt na meerdere minuten?

Controleer of boven, naast de adresbalk, een waarschuwingsicoontje staat. Er is dan een zogenaamde pop-up blokkade. Je kunt die zelf proberen weg te halen door op het icoontje te klikken, of hulp vragen van iemand van de eigen ICT-afdeling. Mocht zo’n icoontje er niet staan, maar er toch geen rapport verschijnen, neem dan contact op met Metrisquare.

Ik denk dat er iets niet klopt in de rapporten, wat nu?

Ga naar de servicedesk en omschrijf de situatie zo gedetailleerd mogelijk:

  • Ben je klant?
  • Om welk product gaat het?
  • Welke test/versie heb je afgenomen?
  • Wat klopt er niet, of wat had je verwacht?
  • Voorbeeldscoring of screenshots.

Zo zien we je melding sneller, kunnen we beter een oplossing vinden en blijf je op de hoogte van de vorderingen.

RSP

Welke tests zitten er in RSP?

RSP bevat de scoring voor alle gangbare tests voor alle domeinen, van eenvoudige klachtenlijsten tot en met intelligentietests, persoonlijkheid en neuropsychologische tests.

Klik hier voor een testoverzicht van te scoren tests RSP.

Klik hier voor een testoverzicht van vragenlijsten voor online afname in RSP.

Volgens het testoverzicht zit er een test in RSP, maar ik zie hem niet.

Dit kan voorkomen als jouw organisatie (nog) niet voor alle testpakketten een licentie heeft, of als deze tests nog aangezet moeten worden. Neem dan even contact op met jouw contactpersoon binnen de organisatie of meld het in de servicedesk.

Hoe werkt de opleidingscodering in RSP?

RSP is een uniforme toepassing voor het scoren van tests. De opleidingscodering is niet altijd hetzelfde systeem in elke test. Om uniform te blijven hebben we de verschillende opleidingscodering zo ingericht dat je dit maar één keer hoeft aan te geven en RSP automatisch omrekent naar de benodigde opleidingscode voor de test. Dit geldt eveneens voor leeftijd, die soms alleen in jaren en andere keren bijvoorbeeld in Wechsler-codering omgerekend wordt. RSP doet dit automatisch op de achtergrond.

Wat is het verschil tussen de oude en vernieuwsde module Effectrapportage in RSP?

Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe module één overzicht toont van alle afgenomen testen, in plaats van aparte effectrapporten per test. Hierdoor is het makkelijker om patronen te herkennen.

Daarnaast worden de resultaten nu in tabelvorm getoond, in tegenstelling tot de grafiekvorm van de oude module.

De Reliable Change Index die nu beschikbaar is in de module berekent of de verschillen tussen meetmomenten significant zijn. Dit helpt gebruikers om te beoordelen of de verschillen van betekenis zijn, rekening houdend met testbetrouwbaarheid en normale variatie. Bovendien verhoogt het de nauwkeurigheid en objectiviteit van de beoordeling.

DigiDiag

Welke tests zitten er in DigiDiag?

Klik hier voor een testoverzicht van vragenlijsten voor online afname in DigiDiag.

Klik hier voor een testoverzicht van DigiDiag Neuro

Heb ik een tablet nodig voor het digitaal afnemen van tests?

Dat is afhankelijk van de test. Onze community neemt al jaren neuropsychologische taken af in combinatie met een tablet met stylus. Zij hebben klassieke papieren tests gedigitaliseerd, maar ook nieuwe moderne tests ontwikkeld. Om deze tests digitaal af te nemen is er gekozen om gebruik te maken van een tablet met stylus. De software werkt ook zonder tablet op een computer maar de tests zijn hier vaak oorspronkelijk niet voor ontwikkeld. Je zou er dus onderzoek mee kunnen doen, maar voor klinisch gebruik raden we je aan om het DigiDiag Neuro testsysteem aan te schaffen, daar hoort altijd een tablet bij.

Metrisquare biedt wel de mogelijkheid om (cognitieve) tests online af te nemen . Hier wordt echter nog onderzoek naar gedaan. Als je graag mee wil werken aan de normering van dergelijke tests en screeningsinstrumenten kun je ons een mailtje sturen via contact@metrisquare.com.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier.