Heb je een vraag?

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen

Waar gaat je vraag over?

w

Algemeen

Ik heb een algemene vraag

Logo RSP

RSP

Ik heb een vraag over RSP

Logo DigiDiag

DigiDiag

Ik heb een vraag over DigiDiag.

Techniek en installatie

Ik heb een technische vraag of een vraag over het installeren van de producten.

~

Veiligheid

Ik heb een vraag over de veiligheid van de data of mijn persoonlijke gegevens.

Algemeen

Ik maak al gebruik van RSP/DigiDiag en heb een vraag

Staat je vraag niet op tussen de veelgestelde vragen? Ga dan naar de servicedesk en stuur je vraag of opmerking op. Het systeem koppelt dan een issuenummer aan deze melding, zo kun je dan zelf de status en voortgang bekijken.

Werkt het systeem niet of kun je een test niet scoren? Dan kun je ook contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar contact@metrisquare.nl.

Werken jullie samen met uitgevers?

Ja, we hebben samenwerkingen met verschillende testuitgevers zoals Pearson, Hogrefe, BSL, Datec, ASEBA en Praktikon.

Kan ik persoonlijk advies krijgen over jullie producten?

Zeker! We kunnen een vrijblijvend gesprek in plannen. We vertellen je dan meer over onze oplossingen, en kijken samen of het interessant is voor jullie. Dit kan online plaatsvinden en duurt doorgaans 50 minuten. Interesse? Mail dan naar contact@metrisquare.com

Waar kan ik een offerte aanvragen?

Stuur een mail naar contact@metrisquare.com.

Voor het opstellen van een offerte hebben we de volgende informatie nodig:

  • Aantal gebruikers
  • een ruwe schatting van de aantal testafnames per jaar
  • Gewenste modules: ANDI-normen, vragenlijsten afnemen, effectmonitoring, statistiek, SSO-koppeling en/of overig maatwerk.
Hoelang duurt het voordat ik kan beginnen na mijn aankoop?

We streven ernaar om onze standaard producten te leveren binnen 30 dagen na ontvangst van ondertekening.

Welke normen worden er gebruik?

Metrisquare maakt uitsluitend gebruik van de oorspronkelijke normen zoals gepubliceerd door uitgevers/auteurs en normen zoals gepubliceerd in gerenommeerde vakliteratuur. Onze producten bevatten dus geen eigen normen en we gebruiken de gegevens van je instelling ook nooit voor het opbouwen van nieuwe normen, tenzij ons dat uitdrukkelijk gevraagd wordt.

Bovendien is RSP gekoppeld aan ANDI, een platform van de Universiteit van Amsterdam en de neuropsychologische onderzoeksgemeenschap in Nederland en België. Hierdoor kun je testscores binnen RSP direct vergelijken met een grote database met normgegevens, gebaseerd op duizenden afnames van gezonde proefpersonen. Met één knopdruk kun je ook multivariate vergelijkingen uitvoeren, wat voordelig is voor de diagnostische taak, waarbij meerdere cognitieve of gedragseigenschappen in samenhang moeten worden geëvalueerd voor het stellen van een diagnose.

Ik wil een test afnemen of scoren die niet in het testoverzicht staat of nieuwe normen gebruiken.

Dit kan aangevraagd worden in de servicedesk. Ons team gaat dan onderzoeken of we dit kunnen toevoegen. Dat doen we op basis van prioriteit en is afhankelijk van:

  • Het aantal aanvragers
  • Hoe gangbaar dit is
  • Complexiteit voor de implementatie in de software.

Tegen een meerprijs kan jouw aanvraag eerder ingebouwd worden.

De nieuwe test/normen worden vervolgens vrijgegeven bij de kwartaalupdates. Wil je op de hoogte blijven hiervan? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Hoe gebruikersvriendelijk zijn jullie oplossingen voor de behandelaar?

Onze oplossingen zijn gebaseerd op 15 jaar cocreatie. Vaak is het zo dat iemand onze producten gebruikt, elders gaat werken, en onze producten dan mist. Dit komt doordat onze producten niet alleen compleet en uniform werken voor meer dan 290 tests, maar ook doordat het gebruik exact aansluit bij de behoeften van de gebruiker.

RSP

Welke tests zitten er in RSP?

RSP bevat de scoring voor alle gangbare tests voor alle domeinen, van eenvoudige klachtenlijsten tot en met intelligentietests, persoonlijkheid en neuropsychologische tests.

Klik hier voor een testoverzicht van te scoren tests RSP.

Klik hier voor een testoverzicht van vragenlijsten voor digitale afname in RSP.

Waar kan ik zien welke tests binnenkort in RSP komen?

Elk kwartaal verschijnen er kwartaalupdates van onze tests. We bouwen tests proactief en op verzoek van gebruikers gratis in, echter moeten we soms gezien resources keuzes maken m.b.t. prioriteiten. Omdat het inbouwen van een test een ingewikkeld proces is dat naukeurig gecontroleerd moet worden, kunnen we hier moeilijk een tijdsinschatting van maken.

Kan ik een proefabonnement van RSP krijgen?

Dit is niet mogelijk. Metrisquare is gecertificeerd voor de hoogste normen voor informatiebeveiliging (ISO 27001 en NEN 7510). Elke organisatie heeft zijn eigen database. Zo leveren we meer dan een softwarepakket: je krijgt een complete dienst voor de digitale psychodiagnostiek, oftewel een Software as a Service (SaaS) oplossing op maat.

Het is wel mogelijk om in gesprek te gaan met een van onze medewerkers. Zij kunnen je dan de werking van RSP laten zien. Interesse? Neem contact op.

Hoe werkt de opleidingscodering in RSP?

RSP is een uniforme toepassing voor het scoren van tests. De opleidingscodering is niet altijd hetzelfde systeem in elke test. Om uniform te blijven hebben we de verschillende opleidingscodering zo ingericht dat je dit maar één keer hoeft aan te geven en RSP automatisch omrekent naar de benodigde opleidingscode voor de test. Dit geldt eveneens voor leeftijd, die soms alleen in jaren en andere keren bijvoorbeeld in Wechsler-codering omgerekend wordt. RSP doet dit automatisch op de achtergrond.

Klik hier voor de opleidingscodering van RSP in vergelijking met Verhage.

Voor het berekenen van de ANDI-scores wordt de RSP opleidingcodes omgezet in Verhage. 

Kun je gegevens zien van andere (collega) psychologen?

Standaard is RSP ingesteld dat je enkel de gegevens ziet die je zelf ingevoerd hebt, dus niet van andere psychologen. We kunnen dit voor een instelling naar wens aanpassen, zodat je wel de gegevens van collega’s kunt inzien. In dat geval wordt de toegang bijgehouden in een logboek.

Kan ik zelf vragenlijsten toevoegen en maken?

Je hebt de mogelijkheid om zelf vragenlijsten toe te voegen en te creëren in ons systeem middels een Excelsjabloon. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het zelf inbouwen van vragenlijsten alleen voordeliger is wanneer je van plan bent om meerdere vragenlijsten te ontwikkelen en het binnen RSP al mogelijk is om deze test te scoren.

Hoewel het niet noodzakelijk is om te beschikken over programmeerkennis, is enige vaardigheid en begrip van het systeem wel aan te raden. Het proces kan namelijk tijdrovend zijn en ongewenste resultaten opleveren als het niet correct wordt uitgevoerd. Het is daarom verstandig om je behoeften zorgvuldig in kaart te brengen en jezelf af te vragen of je de benodigde middelen en expertise hebt om vragenlijsten zelf te maken.

Wil je een test laten inbouwen? Als het gaat om instrumenten die bijvoorbeeld niet gangbaar zijn, een hogere prioriteit hebben of buiten de kwartaalupdates ingebouwd worden, kunnen we een vergoeding vragen. Ook kan het gebeuren dat een uitgever een eenmalig bedrag vraagt voor het verlenen van toestemming. We gaan in dat geval altijd eerst met de aanvrager in gesprek over de kosten. 

We staan altjd klaar om te assisteren en advies te geven, zodat je de beste beslissing kunt nemen die aansluit bij jouw specifieke situatie en vereisten. Neem contact op

Kan ik een andere of oude versie van een test ook gebruiken?

Ja, bij een update van een test verhogen wij het versienummer. Het versienummer zie je achter elke test staan en heeft de indeling ‘x.yy’, bijvoorbeeld 2.01. Bij een kleine uitbreiding of correctie verhogen we het cijfers achter de punt. Bij een grote wijziging, bijvoorbeeld bij een complete revisie van een test, verhogen we het cijfer vóór de punt. Om een oudere versie op te zoeken kun je op het versienummer dubbelklikken. Je ziet dan alle andere beschikbare versies en kunt ze selecteren om een test ermee te scoren.

Volgens het testoverzicht zit er een test in RSP, maar ik zie hem niet.

Dit kan voorkomen als jouw organisatie (nog) niet alle tests beschikbaar heeft, of als deze tests nog aangezet moeten worden. Dit kun je in de servicedesk melden.

Wat zijn de minimum vereisten voor een computer om RSP goed te kunnen laten draaien?

RSP is ontwikkeld voor gebruik in de internetbrowser Chrome, Edge (Chromium) of Firefox. De aangeraden configuratie van het werkstation waarop RSP, dat voor berekeningen baseert op Javascript en HTML-5, gebruikt wordt is qua prestatie vergelijkbaar met een systeem met i5 processor en 8GB werkgeheugen. Er is geen aanvullende software nodig op het werkstation. 

Module vragenlijsten digitaal afnemen

Welke tests kan ik digitaal afnemen?

Klik hier voor een actueel testoverzicht van tests die je digitaal kunt afnemen.

 

Wat zijn de kosten voor de digitale afnames?

De licentiekosten voor het scoren en rapporteren van tests zitten standaard in je abonnement. Naast het scoren van paper-and-pencil tests kun je met RSP ook tests volledig digitaal afnemen. In dat geval zijn er licentiekosten van uitgevers en auteurs die afhankelijk zijn van welke test je afneemt, die we aan jou doorbelasten. De vergoeding daarvan gebeurt op basis van nacalculatie.

Bekijk hier de actuele licentiekosten.

Hoe ontvangt de cliënt de vragenlijst?

De cliënt ontvangt de vragenlijst via een respondentenportaal met een anonieme logincode. Deze logincode is opgenomen in een link die per e-mail verstuurd kan worden of waarvan je een foto kunt maken (QR-code). Bovendien kunnen we ook koppelingen maken met bestaande cliëntportalen van derden.

Kan de vragenlijst op een smartphone of tablet worden afgenomen?

De cliënt kan de meeste digitale vragenlijsten ook met een smartphone of tablet afnemen. Er zijn enkele vragenlijsten waarbij dit niet kan in verband met het juist kunnen weergeven van de vragen en/of antwoordmogelijkheden.

Kan een afname gepauzeerd worden om later verder te werken?

In de meeste gevallen kan de cliënt de link blijven gebruiken om de vragenlijst verder in te vullen. Uitzondering hierop is bijvoorbeeld een taak waarbij de duur van de afname van belang is.

DigiDiag

Welke tests zitten er in DigiDiag?

Klik hier voor een testoverzicht van DigiDiag

Kan ik alleen gebruik maken van de testbatterijen in DigiDiag?

Naast de testbatterijen, is het ook mogelijk om individuele tests af te nemen of te combineren.

Wat zijn de minimum vereisten voor een PC om DigiDiag goed te kunnen laten draaien?

Het moet een computer zijn met i5 processor of vergelijkbaar. Beter mag natuurlijk ook en verhoogt het gebruiksgemak. Een computer heeft tegenwoordig minimaal 8GB werkgeheugen (RAM) nodig, maar we raden 16GB aan. Hardeschijfruimte heeft een nieuwe computer normaal gezien altijd voldoende voor deze applicatie. Verder heb je minimaal één vrije USB-poort nodig en een HDMI-poort. Als je een laptop neemt dan is de laptop het hoofdscherm en het tablet het tweede scherm. Als je een desktopcomputer koopt, dan moet je er wel op letten dat er dus 2 schermen op aangesloten kunnen worden.

Welk tablet heb ik nodig voor DigiDiag?

Je kunt in principe elk Wacom tablet aankopen. Wij raden de Wacom Cintiq 22inch aan. Hier kun zowel A3 en A4 tests mee afnemen.

Ik wil gebruik maken van de gratis Emotion Recognition Task.

Vraag de Emotion Recognition Task (ERT) aan via: www.emotieherkenningstest.nl/ert-aanvragen

Techniek en installatie

Kan de systeembeheerder toegang krijgen tot de gebruikersaccounts, aantal afgenomen tests, en meer?

Als jouw organisatie gebruik maakt van een Single Sign-On koppeling ligt het beheer van de gebruikersaccounts bij de organisatie zelf. De rest wordt beheerd door Metrisquare. Maakt jouw organisatie geen gebruik van een SSO-koppeling dan ligt het gebruikersbeheer ook bij Metrisquare.

Wil je inzicht in het gebruik van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via de servicedesk.

Kan ik een EPD koppelen?

Samen met de instelling moet bepaald worden welk type koppeling er gemaakt wordt. Je kunt cliëntgegevens uit het Elektrisch Patiënten Dossier (EPD) ophalen maar ook data doorsturen naar het EPD. De kosten en mogelijkheden voor zo’n koppeling zijn afhankelijk van het gebruikte EPD.

Neem voor verdere vragen hierover contact met ons op via contact@metrisquare.com.

Kan ik jullie programma koppelen via Single Sign-on (SSO)?

Ja, het is mogelijk om RSP te koppelen via een SSO-koppeling (Azure, ADFS en SAML).

Kan alle historische data geconverteerd worden?

Ja alle historische data kan geconverteerd worden. Hier zitten geen beperking op.

Kan de data worden ontsloten voor bijvoorbeeld een datawarehouse of BI-oplossing?

Oplossingen van Metrisquare worden nu met name klinisch ingezet, maar we hebben een innovatieve community van wetenschappers van diverse universiteiten die onze systemen gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek.

We kunnen data uploaden naar andere systemen. Geef dan aan ons door hoe jullie datawarehouse heet en hoe zij werken. Heeft het datawarehouse een API, of willen jullie de data via een API bij ons ophalen? Van de test die je afneemt in RSP komen rapporten en variabelen met meetwaarden uit. Die kunnen we ergens naartoe sturen. Dit is wel een maatwerkoplossing.

Neem contact op via de servicedesk.

Hoeveel ruimte neemt jullie software in op de server?

RSP en DigiDiagweb nemen geen ruimte in op de server. Het zijn namelijk SaaS-oplossingen. Software as a Service (SaaS) stelt gebruikers in staat om via internet verbinding te maken met het programma en deze te gebruiken.

Veiligheid

Hoe worden de gegevens bewaard en verwijderd?

De data die je in RSP invoert en genereert blijven eigendom van de de instelling. Ze worden dan ook enkel bedoeld voor het beoogde doel, namelijk het scoren en rapporteren van psychologische tests. De data worden opgeslagen in een eigen database per klant. Conform ons ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd Information Security Management Systeem worden deze data beveiligd op het gebied van beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit.

De productiedata worden in een datacenter in de Europese Economische Gemeenschap (EEG) opgeslagen, dat ook over deze certificaten beschikt, en worden bovendien regelmatig geback-upt naar een eveneens gecertificeerd datacenter. De data worden conform de gekozen bewaartermijn verwijderd en worden vervolgens na 14 dagen ook uit de back-ups verwijderd. Uiteraard kunnen data op verzoek ook permanent worden verwijderd of opgevraagd.

Hoe worden de gegevens beveiligd?

Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en werken dus aantoonbaar volgens die normen. Dat wil zeggen dat we er continu mee bezig zijn ervoor te zorgen dat beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de data gewaarborgd blijven. Het gaat er dus niet alleen om dat de gegevens juist zijn, maar ook dat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt.

Alle data worden in de Europese Economische Gemeenschap (EEG) bewaard in een beveiligd datacenter dat gecertificeerd is voor eerder genoemde normen.

In onze algemene voorwaarden is een standaard verwerkersovereenkomst opgenomen in het kader van de AVG/GDPR, maar in bijna alle gevallen is er ook een aanvullende verwerkersovereenkomst opgesteld met de organisatie.

Wat doet Metrisquare met mijn data?

Metrisquare gebruikt de data alleen voor het beoogde doel, namelijk het scoren en rapporteren van psychologische tests. De data blijven eigendom van de klant en worden conform AVG verwijderd op verzoek, of na de gekozen bewaartermijn.

Maken jullie ook gebruik van een hostingpartij?

De servers en alle daarop aanwezige software die nodig is voor gebruik van onze diensten is volledig in ons eigen beheer. De servers zijn ondergebracht in eigen, afgesloten racks in een ISO27001 gecertificeerd datacenter, waar slechts enkele van onze medewerkers toegang tot hebben. Wel zijn onze informatiepagina’s, die echter volledig los staan van niet-openbare data, ondergebracht bij hostingpartijen, echter hebben die sites geen enkele relatie met gevoelige data.

Op welke locatie staat de data?

De primaire productielocatie is ondergebracht in een datacenter in Limburg (Nederland). We hebben bovendien een uitwijklocatie in Luxemburg, voor het geval dat er een dermate grote calamiteit zou zijn dat productie vanuit Limburg niet meer mogelijk zou zijn.

In hoeverre voldoen jullie aan de Medical Device Regelgeving (MDR)?

We hebben in 2022 onder begeleiding van het bedrijf Ateron een scan uitgevoerd, evenals de classificatie bepaald. Onze oplossingen vallen in de laagste categorie: klasse 1. We zijn desondanks bezig al onze processen volledig af te stemmen op de ISO13485: kwaliteitsmanagement voor Medical Devices. Er is veel overlap met de systemen voor ISO27001, waarvoor we reeds gecertificeerd zijn.

Staat jouw vraag er niet tussen?