De wens om over te stappen naar SaaS oplossingen (Software as a Service) in de cloud is bij veel zorginstellingen een groot vraagstuk.

Al in 2016 (!) kwam vanuit GGz Breburg het verzoek om met RSPscore cloud-based te gaan werken. Psychologen van GGz Breburg die RSPscore gebruikten zagen voor hun psychodiagnostiek echter geen mogelijkheid om over te stappen naar de cloud zonder ons systeem. Ze vertrouwden immers al ruim tien jaar op dit programme en wilden deze applicatie niet verliezen.

Het klassieke RSPscore maakt namelijk gebruik van functionaliteit in Excel die in de gekozen cloud-versies van Office niet beschikbaar is. We zijn toen met de ICT-afdeling van GGz Breburg, Maarten Robben en zijn collega’s, in gesprek gegaan over de mogelijkheden om een cloud-versie van ons RSPscore te ontwikkelen: een webbased variant met SaaS model. Met veel samenwerking, denk- en meetwerk hebben we de nieuwe variant van RSPscore al in 2017 kunnen ontwikkelen: RSPweb. Naast het meenemen van klassieke functionaliteit hebben we ook de kans benut om er moderenere uitgebreidere toepassingen aan toe te voegen.

Resultaat: Single Sign-On en uitgebreide privacy opties. Inmiddels is 54% van Nederlandse en Vlaamse zorginstellingen die gebruik maken van RSP overgestapt naar RSPweb. Een mooie mijlpaal dat alles in de cloud staat! Gefeliciteerd GGz Breburg met deze primeur.

Screenshot van het Roermond Score Programma webbased

Misschien vind je dit ook interessant

De zorg toegankelijk maken met behulp van Remote Testing

GGZ Centraal en Metrisquare hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de digitale afname van een neuropsychologisch onderzoek (NPO), op afstand en onder supervisie, iets wat tot op heden nog niet mogelijk is. Anne Riswick heeft, onder leiding van dr. Barbara...

Lees meer

Van man tot vrouw tot….

Borsten of geen borsten, testosteron of oestrogeen. Een vrouwenlichaam is niet hetzelfde als een mannenlichaam, en het vrouwenbrein is niet hetzelfde als het mannenbrein. Veel van het wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd op het mannelijk geslacht maar hoe zit het...

Lees meer