Studenten Marc Hendriks starten onderzoek voor tests voor professionele sporters.

Tot onze grote eer zijn Anne Wilms en Ben Vaessen in maart 2020 gestart met werken aan de testbatterij waarmee sporters snel en effectief gescreend kunnen worden op eventuele concussie, bijvoorbeeld na een val of stoot op het hoofd.

Na heel wat denk- en ontwikkelwerk met Marc maken we vandaag kennis met drie studenten die het onderzoek naar de tests voortzetten. De tests zijn voor professionele sporters ontwikkeld en we verwachten dat we onze dataset van gezonde proefpersonen snel uit kunnen breiden: op de universiteit immers geen te kort aan proefpersonen in de betreffende leeftijdscategorie. 

Onderzoek naar normering en validatie van tests voor sportgerelateerd hersenletsel. Wil je mee werken met dit of vergelijkbaar onderzoek? Of wil je meer weten over de tests?

Bel of mail ons! of 085 130 67 62

Nora Kolbe (links), Lukas Weinert, (linksboven), Anne Wilms (rechtsboven), Angus Ritz Rahman (rechts).

De zorg toegankelijk maken met behulp van Remote Testing

De zorg toegankelijk maken met behulp van Remote Testing

GGZ Centraal en Metrisquare hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de digitale afname van een neuropsychologisch onderzoek (NPO), op afstand en onder supervisie, iets wat tot op heden nog niet mogelijk is. Anne Riswick heeft, onder leiding van dr. Barbara...

Van man tot vrouw tot….

Van man tot vrouw tot….

Borsten of geen borsten, testosteron of oestrogeen. Een vrouwenlichaam is niet hetzelfde als een mannenlichaam, en het vrouwenbrein is niet hetzelfde als het mannenbrein. Veel van het wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd op het mannelijk geslacht maar hoe zit het...