< Terug naar het testoverzicht

ERT

Meetinstrument om de perceptie van gezichtsuitdrukkingen te beoordelen

18 – 88 jaar

j

Geautomatiseerde taak 

Nederlandstalig

Digitaal afnemen

Auteurs: Barbara Montagne, Roy Kessels, David Perrett and Edward de Haan

Uitgever: Metrisquare B.V.

p

Jaar van uitgave: 2020

Klik hier voor de actuele licentiekosten

De taak toont vervormde gezichtsuitdrukkingen die geleidelijk in intensiteit toenemen. De deelnemer of patiënt moet na elke vervorming aangeven welke emotie wordt getoond via meerkeuzevragen. De administratie duurt ongeveer 10 minuten. Op regressie gebaseerde normen zijn beschikbaar op basis van een steekproef van 418 gezonde deelnemers uit Australië, Nederland, Ierland en Duitsland in de leeftijd van 8-88 jaar.

Gegevens van individuele deelnemers worden op het niveau van elke proef opgeslagen voor onderzoeksdoeleinden, maar er wordt ook een geaggregeerd PDF-rapport gegenereerd per individu, waarin de prestaties van de individuele deelnemer worden weergegeven als percentiel voor elke emotie en de totaalscore.

De ERT is gevalideerd in verschillende patiëntengroepen, waaronder beroerte, stoornissen in het autismespectrum, neurochirurgische patiënten, traumatisch hersenletsel, PTSS, de ziekte van Huntington, Noonan- en Turner-syndroom, FTD, het syndroom van Korsakoff, MCI en de ziekte van Alzheimer. Instructies en interface zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Nederlands, Duits en Portugees.

Kessels, R.P.C., Montagne, B., Hendriks, A.W., Perrett, D.I, & De Haan, E.H.F. (2014). Evaluatie van de perceptie van vervormde gezichtsuitdrukkingen met behulp van de Emotion Recognition Task (ERT): Normatieve gegevens van gezonde deelnemers van 8-75 jaar. Journal of Neuropsychology, 8, 75-93.

group photo of the ERT authors; Barbara Montagne, Roy Kessels, Edward de Haan and David Perrett

Toepassing in Metrisquare

Je kunt de ERT digitaal afnemen met DigiDiag. Het programma berekent vervolgens automatisch de score met de juiste normen. Je ontvangt een detailrapport als pdf-bestand.

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan.

Wil je paper-and-pencil tests digitaal scoren?

Bekijk RSP

Wil je (neuro)psychologische tests digitaal afnemen?

Bekijk DigiDiag

Wil je papieren tests digitaal afnemen en/of scoren?

Bekijk RSP

Wil je neuropsychologische tests digitaal afnemen?

Bekijk DigiDiag