DigiDiag

Psychologische tests en NPO’s digitaal afnemen

De volgende stap in digitale diagnostiek

De kracht van DigiDiag ligt in het feit dat het de sterke punten van mens en computer combineert. Het programma neemt de complexe taken van rekenen en opslaan op zich, terwijl de diagnostische professional zich kan richten op observatie en interpretatie. Hierdoor kun je efficiënter werken en de kwaliteit van jouw diagnostiek verbeteren.

Als je op zoek bent naar een oplossing voor snelle en nauwkeurige diagnostiek, dan is DigiDiag de perfecte oplossing. Het programma biedt een ongekende flexibiliteit en efficiëntie in het afnemen en rapporteren van tests, en stelt jou in staat om de diagnostiek naar een hoger niveau te tillen.

Wil je een persoonlijk advies of meer te weten komen over onze producten?

icoon hand drukt op scherm

Tests online afnemen

Reports icon

Moderne en klassieke tests

effectrapportage

Effectrapportages voor ROM

Arrow in Bulls Eye

Intuïtief en nauwkeurig

DigiDiag

Met behulp van DigiDiag is het mogelijk om cognitieve functies te meten, waaronder oriëntatie, geheugen, perceptie, spraak, taal en executief functioneren. Binnen DigiDiag vind je zowel klassieke tests als moderne tests. De tests worden aangeboden op een tablet met digitale pen. De software registreert elke beweging met grote precies en nauwkeurigheid, waardoor het hele proces wordt vastgelegd en niet alleen het eindresultaat. Dit maakt nieuwe analyses mogelijk op data van klassieke tests. Direct na het afnemen van een test kun je het rapport bekijken. Scores zijn hier automatisch vergeleken met de normen. De rapporten zijn inclusief tekeningen, grafieken en tabellen. Het rapport kan als PDF worden opgeslagen voor klinisch gebruik, of als .csv bestand voor verdere verwerking in SPSS, Excel of Matlab. Naast de testbatterijen die hieronder worden beschreven, is het ook mogelijk om individuele tests af te nemen of te combineren.

Visuospatieel Neglect Testbatterij

De tests die deel uitmaken van de Visuospatieel Neglect Testbatterij (VNT) hebben een hoge specificiteit en sensitiviteit: met deze tests kunnen zelfs de meest subtiele afwijkingen kunnen worden vastgesteld. De testbatterij is wetenschappelijk onderbouwd door middel van het PhD-onderzoek van Nathalie Vaes et al., Universiteit Gent.

DiaNAH Testbatterij

De DiaNAH Testbatterij is ontwikkeld om binnen een relatief kort onderzoek, een complete indruk te krijgen van eventuele visuele perceptiestoornissen ten gevolge van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Op basis van wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Stefanie de Vries et al., Rijksuniversiteit Groningen, is een een set van 11 tests gekozen.

Emotion Recognition Task

De Emotion Recognition Task (ERT) test is ontwikkeld voor het meten van sociale cognitie. Tijdens de afname veranderen afbeeldingen van gezichten geleidelijk van neutraal naar een bepaalde emotie. De cliënt wordt gevraagd de emotie te herkennen. De test is ontwikkeld en genormeerd door Roy Kessels et al., Radboud Universiteit Nijmegen.

MAAS Testbatterij

De Maastricht Ageing Studies (MAAS) testbatterij bevat 4 tests voor het meten van geheugen en verdeelde aandacht en is bijzonder geschikt voor het testen van ouderen. Onderzoek van Universiteit Maastricht heeft geleid tot goede normen voor deze testbatterij.

Scoring WAIS-IV en WISC-V

De WAIS-IV is ontworpen voor volwassenen tussen de 16 en 90 jaar, terwijl de WISC-V speciaal voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar is ontwikkeld. Beide tests beoordelen verschillende cognitieve gebieden, waarbij de WISC-V aangepaste taal en inhoud heeft voor kinderen.

Hoewel er verschillende theorieën over het begrip intelligentie bestaan, is het Cattell-Horn- Carrollmodel (CHC-model) momenteel één van de meest recente modellen om intelligentie te duiden. De WAIS-IV in DigiDiag vindt ook aansluiting bij dit model. In DigiDiag kun je deze tests digitaal score en wordt de score automatisch berekend volgens de juiste normen die bij dit model horen. Na afloop ontvang je een gedetailleerd rapport als pdf-bestand.

 

Wil je meer paper-and-pencil tests scoren? Met RSP kun je tot 300 gangbare tests scoren en rapporteren.