NOSI

Bekijk het volledige testoverzicht

De NOSI is een meetinstrument waarmee de stressbeleving kan worden vastgesteld van ouders tijdens het opvoeden van hun kind. De vragenlijst is geschikt voor ouders van kinderen van 2 t/m 13 jaar. 

0 – ∞ jaar

j

Vragenlijst met 123 items

Nederlandstalig

Digitaal scoren & digitaal afnemen

Auteurs: A. de Brock, J. Gerris & A. Vermulst

Uitgever: Pearson Assessment & Information B.V.

p

Jaar van uitgave: 1992

Klik hier voor de actuele licentiekosten

De Nijmeegse Ouderlijke Stress Index is een breed ingezet instrument binnen de jeugdzorg voor het diagnosticeren van gezinssituaties. Het biedt hulpverleners de mogelijkheid om te onderzoeken welke factoren in de opvoedingssituatie stress kunnen veroorzaken bij ouders.

De NOSI bestaat uit 123 items, verdeeld over 13 categorieën, namelijk Competentie, Rolrestricties, Gehechtheid, Depressie, Gezondheid, Sociale Isolatie, Huwelijksrelatie, Aanpassing, Stemming, Afleidbaarheid, Veeleisendheid, Positieve bekrachtiging en Acceptatie. Deze test kan toegepast worden bij ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot ongeveer 13 jaar.

Toepassing in RSP

Je kunt de NOSI digitaal afnemen en scoren met RSP. Het programma berekent vervolgens automatisch de score met de juiste normen. Je ontvangt een detailrapport als pdf-bestand.

Heb je RSP Compleet? Dan ontvang je een conceptrapportage als Word-bestand met de gewenste teksten en huisstijl, open voor eigen interpretaties.

Deze gedigitaliseerde test is door Metrisquare ingebouwd na schriftelijke toestemming van de uitgever. Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan.

Wil je paper-and-pencil tests digitaal scoren?

Bekijk RSP

Wil je (neuro)psychologische tests digitaal afnemen?

Bekijk DigiDiag